Flod

Karl Seibech lever skjult for omverdenen på en lille dansk vadehavs-ø, hvor en gruppe mænd har tilbageholdt ham siden anden verdenskrig. En efterårsnat i 1976 finder en lokal kvinde ham dræbt på stranden. I hans ene lomme ligger nogle bånd, der afslører hendes fars brutale fortid. Men de afslører også, at flere øboere deltager i forbrydelser mod menneskeheden. Hun kan ikke røbe fonden bag det hele uden at røbe sin far.

Socialpsykolog Louisa Moritz rejser til øen for at deltage i opklaringen af drabet. Sammen med kriminalkommissær Kristian Hansen indfanges Louisa i et net af dystre hemmeligheder og møder hård modstand fra øboerne. De går til ekstremer for at dække over hinanden og deres voldsomme fortid. Da Kristian og Louisa finder knoglerester af dræbte soldater på bunden af en brønd, forstår de, at svarene på deres spørgsmål vil få vidtrækkende konsekvenser for øens beboere. Det går efterhånden op for Louisa, at sagen trækker dybe spor i hendes egen familie. De, der står hende nærmest, er også skyldige i utilgivelige handlinger.

Flod bygger på virkelige hændelser, rygter og fiktion. Vores fælles fortid. Men Flod fortæller også om historiske begivenheders betydning for enkelte mennesker. Flod er en fortælling om sammenhold og tilgivelse, om sandheder og løgne og om at træffe de rette valg – selvom det sårer dem, man elsker.

Bogen udgives af Forlaget Brændpunkt. Du kan læse mere om samarbejdet på bloggen (photo credit: Callie Morgan/Unsplash).

Denne sider bruger cookies, hvilket du accepterer ved fortsat brug. Læs evt. mere i Privatlivspolitik i bunden af denne side.