Forlagskontrakt til Flods efterfølger

Tirsdag skrev jeg forlagskontrakt med Forlaget Brændpunkt vedrørende Flods efterfølger. Titlen er Dæmon. Bogen er anden del af krimitrilogien og dermed efterfølgeren til Flod. Det forventes, at bogen udkommer i Danmark i efteråret 2022.

Flod blev godt modtaget over alt, hvor den kom frem. Boghandlere, bloggere og læsere. Find selv anmeldelser på min instagramprofil. Bogen er købt og udlånt over alt i Danmark, så det har vanskeligt at ønske sig en bedre modtagelse. Det lover godt for resten af trilogien.

Flod - første del af krimitrilogi
Flod

I Flod var hovedhistorien båret af socialpsykolog Louisa Moritz. Hun forsvinder ud af toeren og afløses af Jacob Moritz. Som efternavnet afslører, er der familiebånd mellem de to, og lige præcis familier er atter et ret væsentligt tema. Jacobs far er bror til Louisas far, altså er de to hovedpersoner fætter og kusine, men i Jacobs gren af familien har man slået hånden af Louisas far, Michael Moritz, da han i begyndelsen af 1977, efter anholdelsen på Rømø og en efterfølgende retssag, idømmes 20 års fængsel for sin hævngerninger.

Dæmon starter i Stammheimfængslet

I Dæmon har Michael Moritz en mindre rolle. I forbindelse med at være indespærret i Stammheimfængslet i Stuttgart, hvor flere af Tysklands mest prominente terrorister har afsonet, møder han ledere fra Rote Armee Fraktion og fatter sympati for deres kamp for “den lille mand”; kampen imod systemet og undertrykkelse og imod ledere, hvoraf flere havde vigtige poster i nazistpartiet.

Jacob Moritz er efterretningsagent. Sammen med sin makker leder han efter bortførte børn, der fragtes på tværs af grænserne i Europa. Træt af arbejdet, beslutter Jacob sig for en sidste opgave. Han vil interviewe en tidligere terrorist, som Jacobs mor kendte igennem sit arbejde som samfundsforsker. Men interviewet bliver ikke bare en sidste opgave. Det bliver starten på et mareridt, da terroristen afslører, at Jacobs mor næppe døde af naturlige årsager. Jacobs tvinges til at jage den mand, der er skyldig i morens død. Et tidligere medlem af RAF, som Jacob ender med at mistænke for at stå bag flere bortførelser. Men så begynder børnelig at dukke op.

Dæmon er en krimi, der som Flod udvikler sig hæsblæsende og actionfyldt. Jeg glæder mig til at fortælle jer mere om den senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne sider bruger cookies, hvilket du accepterer ved fortsat brug. Læs evt. mere i Privatlivspolitik i bunden af denne side.